Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Kanal u Ulici između polača "lakši" za 5 kubika masnoća

10.03.2020 u 12:35

Gotovo 5 kubika masnoće i mulja te raznih drugih materijala izvađeno je iz 20-ak metara odvodnog kanala u Ulici između polača. Djelatnici Vodovoda još jednom su interventno reagirali na sustavu odvodnje povijesne jezgre te očistili ovaj kanal koji je gotovo u potpunosti bio začepljen.

„Ovim radovima riješili smo još jednu kritičnu točku na povijesnom sustavu odvodnje, a koja je prijetila stvoriti probleme u bliskoj budućnosti. Iz kanala smo izvadili oko 50 kontejnera raznog materijala, od masnoća i mulja do papirnatih maramica“ – rekao je ovom prigodom član Uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović te naglasio kako se prilikom radova posebno pazilo da se svo kamenje označi, numerira i vrati na isto mjesto s kojeg je podignuto.

„Radovi u povijesnoj jezgri uvijek su zahtjevni, ali naši djelatnici i kooperanti imaju veliko iskustvo rada na ovom sustavu i iz godine u godinu uspješno rješavaju sve probleme na koje nailazimo. Bitno nam je i dalje reagirati proaktivno, posebice na kritičnim točkama poput ove, kako bi osigurali da turistička sezona, ali i ostatak godine, prođu bez incidenata. Stoga smo i ovaj put reagirali odmah čim smo vidjeli kakvo je stanje“ – rekao je Begović te dodao kako ovakve radove Vodovod izvodi vlastitim sredstvima.

Osim u povijesnoj jezgri, Vodovod ovakve akcije neprestano tijekom cijele godine provodi na cjelokupnom području grada Dubrovnika kako bi poboljšali uvjete u mreži odvodnje te spremno dočekali još jednu turističku sezonu.