Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Peline dobile novi cjevovod

07.06.2019 u 12:14

Peline su dobile novi vodoopskrbni cjevovod i rekonstruiranu hidrantsku mrežu. Vodovod Dubrovnik dovršio je ovu gotovo 400 tisuća kuna vrijednu investiciju u sklopu koje je 105 metara dug dotrajali lijevano-željezni cjevovod postavljen još prije Drugog svjetskog rata zamijenjen novim cijevima većeg profila od nodularnog lijeva.

„Novi cjevovod je profila 200 mm, dakle višestruko većeg kapaciteta od dosadašnjeg, tako da će značajno poboljšati vodoopskrbne uvjete na Pelinama. S dovršetkom ovih radova zapravo smo zatvorili cjelinu koju smo započeli prethodnom rekonstrukcijom 150 metara vodovodne mreže na ovom području. Cilj nam je bio dugoročno osigurati bolju vodoopskrbu, kao i veću sigurnost za stanovnike i posjetitelje kroz rekonstrukciju tamošnjih hidranata“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić koji je naglasio kako su i ovi radovi bili dio aktivnosti koje Vodovod konstantno provodi na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje cijele povijesne jezgre.

Građevinski dio radova bio je vrijedan oko 300 tisuća kuna, dok je ostatak investicije otpao na vodoinstalaterske radove koje su izveli djelatnici Vodovoda. Uz rekonstrukciju cjevovoda i hidrantske mreže Vodovod je u sklopu ove investicije rekonstruirao i tamošnje kućne priključke te odvojke za sporedne ulice.

“Iako radovi nisu izvedeni bez poteškoća, u prvom redu zbog specifičnosti lokacije te problema u građevinskom dijelu izvođenja radova, ipak je najvažnije da je ova investicija dovršena i da su Peline dobile novi moderan cjevovod kojim će se riješiti dosadašnji problemi s vodoopskrbom ovog dijela povijesne jezgre” – zaključio je Matušić.