Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod ponovno dokazao visoke standarde upravljanja sigurnošću vode

13.03.2017 u 13:19

Vodovod Dubrovnik ponovno je dokazao kako se pridržava najviših standarda pri upravljanju sigurnošću vode prema ISO 22000 normi i HACCP planu. Stoga mu je nakon uspješno dovršenog procesa provjere sukladnosti sa standardima ove norme, a u sklopu kojeg je Vodovod demonstrirao kako ispunjava sve zahtjeve i provodi potrebne mjere, na razdoblje od tri godine izdan novi certifikat kao dokaz da su aktivnosti povezane sa zahvaćanjem, kondicioniranjem i distribucijom vode za ljudsku potrošnju sukladne traženim standardima.

Proces recertifikacije vodili su auditori i iz jedne od vodećih svjetskih certifikacijskih kuća, tvrtke SGS sa sjedištem u Švicarskoj.

ISO 22000 je prva međunarodna norma za implementaciju sustava zdravstvene sigurnosti hrane, a obuhvaća interaktivnu komunikaciju, upravljanje sustavom i upravljanje rizicima. Norma definira sustav upravljanja sigurnošću hrane koristeći sedam principa analize opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka (HACCP) uz dodatne preduvjete kojima se osigurava kvalitetna kontrola u svim dijelovima lanca kojim voda prolazi - od izvora do krajnjeg korisnika.

Ovu normu Vodovod Dubrovnik uveo je prije tri godine, a uspješno dovršenim procesom recertifikacije još su jednom potvrđeni visoki standardi rada i brige za zdravlje potrošača.