Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod vrši pregled UPOV-a Lapad

13.03.2017 u 15:08

U sklopu priprema za turističku sezonu Vodovod Dubrovnik obavlja detaljni pregled uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Lapad. Nakon što su greške pri gradnji ovog uređaja 1977. godine dovele su do postepenog začepljivanja sustava, a utjecaj prirode, posebice plime i oseke, negativno utjecali na njegovu funkcionalnost, prošle godine Vodovod ga je u potpunosti sanirao te se on pojačano nadzire kako se problemi ne bi ponovili. Tako je svrha ovog kontrolnog pregleda osigurati nesmetan rad UPOV-a Lapad, ponajprije u periodu turističke sezone, ali i kroz cijelu godinu.

Navedeni radovi odvijaju se u sklopu mjere koju je Uprava Vodovoda uvela od ove godine kao godišnju obvezu, kako bi se u što je većoj mjeri moguće osiguralo neometano odvijanje svakodnevnog života građana i posjetitelja Dubrovnika tijekom tog najaktivnijeg dijela godine, a koja podrazumijeva pregled svih kanalizacijskih objekata i mreže javne odvodnje na području grada.

Kako je javnost već obavještavana, za vrijeme odvijanja svih predviđenih aktivnosti, a zbog nužnog gašenja crpnih stanica i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda prilikom njihova pregleda, u tom periodu može doći do kratkotrajnih preljeva otpadnih voda na za tu svrhu predviđenim incidentnim ispustima.