Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod zamijenio glavni vodoopskrbni čvor na Buži i cjevovod u Ulici za Rokom

05.12.2019 u 13:04

Radovima na Buži i u Ulici za Rokom nastavljen je projekt rekonstrukcije vodoopskrbne mreže u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Na Buži je tako rekonstruiran i moderniziran glavni vodoopskrbni čvor putem kojeg se područje unutar zidina opskrbljuje pitkom vodom.

„Sada tamo imamo ukupno četiri ventila, što će nam omogućiti fleksibilnost u slučaju potrebe za popravcima na mreži. Naime, do sada smo imali situaciju da smo kod velikog kvara morali gotovo cijeloj povijesnoj jezgri zatvarati vodu, a od sada ćemo moći nastaviti opskrbu pitkom vodom alternativnim putem“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić .

Uz radove na Buži Vodovod dovršava i sanaciju tridesetak metara vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici za Rokom. Umjesto dotrajalog cjevovoda sada će tamo biti nove pocinčane cijevi.

„Iako do sada na tom dijelu mreže nismo imali kvarova, kada je nedavno Elektrojug u toj ulici vršio radove na zamjeni elektroenergetskog kabela otkrili smo kako je postojeći cjevovod dotrajao i odlučili smo zamijeniti ga novim. Uvijek se trudimo djelovati proaktivno, kako bi probleme spriječili prije nego nastanu“ – naglasio je Matušić te dodao kako su iz tog razloga uz cjevovod rekonstruirani i vodovodni priključci do tamošnjih stambenih objekata.

Ukupna vrijednost ovih radova je oko 100 tisuća kuna, a njihovim dovršetkom značajno će se poboljšati uvjeti vodoopskrbe u cijeloj povijesnoj jezgri.