Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Novi cjevovod u Ulici između vrta omogućit će rekonstrukciju vodoopskrbe sve do povijesne jezgre

07.09.2022 u 07:45

Vodovod Dubrovnik dovršio je 360 tisuća kuna vrijednu rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici između vrta, na području od Platske ulice pa do ulice Marijana Blažića, čime su stvoreni preduvjeti za obnovu kompletne mreže na području od Bogišićevog parka do Posata.

„Rekonstrukcijom tamošnje mreže riješili smo još jednu kritičnu točku na našem sustavu, jer su nam se kvarovi javljali upravo na tom području. Iako je glavni pravac opskrbe preko Ulice branitelja Dubrovnika, a ovo zapravo alternativni pravac, ovim radovima osigurali smo tamošnjim stanovnicima stabilnu opskrbu pitkom vodom, ali i omogućili rekonstrukciju dotrajalih dijelova sve do povijesne jezgre, što će zapravo biti cilj naših idućih investicija“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao kako je jedan od tih projekata već u tijeku, a to je rekonstrukcija cjevovoda uz Posat, čiji se dovršetak očekuje uskoro.

„Uz Posat smo bili stali s radovima pred sezonu jer nismo htjeli ometati njeno odvijanje na tom području, a plan nam je čim ona završi nastaviti s radovima, kako bi do kraja jeseni mogli prespojiti novi cjevovod na postojeći sustav. Naš cilj je rekonstruirati cijeli potez od Bogišićevog parka do hotela Hilton i samog Posata“ – naglasio je Matušić te dodao kako će se dovršetkom svih planiranih investicija na tom području značajno poboljšati vodoopskrbni uvjeti i sigurnost same opskrbe pitkom vodom.

Radovi na rekonstrukciji trajali su oko mjesec i pol dana, a u tom vremenu djelatnici Vodovoda izmijenili su ukupno 130 metara dotrajalog PVC te polietilenskog cjevovoda s novim cijevima od nodularnog lijeva i pocinčanog čelika te su rekonstruirani postojeći priključci.