Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Radovi kod FINA-e nemaju veze s ikakvim građevinskim pothvatima privatnih investitora - demanti priopćenja vijećnika Mara Kristića

17.02.2021 u 15:54

U cilju istinitog informiranja javnosti Vodovod Dubrovnik dužan je objaviti demanti netočnih informacija navedenih u priopćenju gradskog vijećnika Mara Kristića.

Pod krinkom pitanja vijećnik Kristić zapravo iznosi paušalne i neutemeljene navode o premještanju vodoopskrbne cijevi zbog buduće izgradnje na obližnjoj parceli. Točna informacija je da se na području oko INA-e Dub rekonstruirao više od šest desetljeća star zasun te zasunsko okno jer su bili dotrajali. Armirano-betonska konstrukcija okna bila je u izrazito lošem stanju i postojala je mogućnost propadanja ploče i poklopca, dok je na zasunu dolazilo do curenja, a kako ga nije bilo moguće reparirati, prilikom otklanjanja kvarova moralo se zatvarati vodu na obližnjim oknima, čime se bitno utjecalo na opskrbu pitkom vodom većeg dijela grada.

Nadalje, u sklopu ovih radova nije planirano izmještanje bilo kakvih cjevovoda na bilo kojim česticama, kako se to pokušava imputirati, već se radovi odvijaju isključivo  na lokaciji starog zasuna. Kako je riječ o značajnom zahvatu na magistralnom vodu, u pravilu se takvi radovi uvijek odvijaju u zimskom periodu kada je najmanja potrošnja vode, ali i opterećenje na samoj prometnici, a bilo kakvo odgađanje s izvođenjem radova moglo je dovesti u pitanje sigurnu vodoopskrbu većeg dijela Dubrovnika.

Nadamo se da će se sudionici izborne utrke za lokalne izbore u budućim objavama baviti konkretnim programima, umjesto uzbunjivanja javnosti paušalnim i neutemeljenim navodima.