Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Štikovica dobila sustav odvodnje i značajno bolju vodoopskrbu

12.05.2021 u 09:45

Vodovod Dubrovnik završio je projekt izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje u Štikovici. Ova, 9,6 milijuna kuna vrijedna investicija dio je projekta Mokošica-Štikovica-Mali Zaton-Orašac u sklopu Aglomeracije Dubrovnik, a njenim dovršetkom Štikovica je dobila značajno bolje uvjete vodoopskrbe te sustav odvodnje otpadnih voda.

Izgradili smo gotovo 3 kilometra mreže odvodnje te kilometar vodoopskrbe. Najvažnije je što smo dugoročno riješili probleme s vodoopskrbom koji su mučili stanovnike Štikovice desetljećima. Više neće biti problema s pritiskom u cijevima, ali ni problema sa zagađenjem mora jer je cijelo naselje pokriveno mrežom fekalne odvodnje“ -  rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić te napomenuo da je izgradnja sustava vodoopskrbe sufinancirana putem Kohezijskog fonda EU bespovratnim sredstvima u visini od 70% ukupnog troška tog dijela investicije.

Kako bi se ova investicija uspješno realizirala bilo je neophodno zatvarati promet kroz naselje te se stoga Matušić zahvalio izvođačima na brzo obavljenom poslu, ali i stanovnicima na strpljenju prilikom izvođenja ovih radova.

„Ova investicija je završena, ali nastavljaju se radovi na drugim dijelovima ovog projekta, od Mokošice do Orašca. Radovi za sada idu predviđenom dinamikom i nadamo se da će biti gotovi u roku“ – rekao je Matušić te naglasio kako je najbitnije da sva ta naselja dobiju dugoročno rješenje problema vodoopskrbe i odvodnje.

U sklopu ovih radova na području Štikovice izvedeni su i kućni priključci, izgrađena hidrantska mreža te uređena te asfaltirana postojeća prometnica kroz naselje.