Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Stolačka ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

08.04.2022 u 11:01

Stolačka ulica dobila je 95 metara novog vodoopskrbnog cjevovoda. Umjesto dotrajale polietilenske cijevi Vodovod Dubrovnik stavio je novu cijev od pocinčanog čelika i tako i u ovoj ulici osigurao bolju vodoopskrbu.

Neometana vodoopskrba najvažnija je zadaća Vodovoda. Zato konstantno ovakvim manjim zahvatima rješavamo probleme i tako osiguravamo dugoročnu stabilnost našeg sustava. Prethodno smo sanirali cjevovod u Ulici Nika Kulišića, sada smo riješili Stolačku ulicu, a ovi radovi su ujedno i priprema za rekonstrukciju vodoopskrbe u Šumetskoj ulici, kad se za tim ukaže potreba“ – rekao je prigodom završetka ovih radova predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao da ova investicija najbolje pokazuje kako se dobrim planiranjem mogu prevenirati problemi.

„Iako do sada nismo imali većih kvarova u ovoj ulici, naša stručna služba procijenila je da je zbog dotrajalosti potrebno krenuti u rekonstrukciju ovog dijela mreže. Što se pokazalo točnim jer smo tijekom radova na tri mjesta pronašli oštećenja koja bi u bliskoj budućnosti sigurno izazvala puknuće i probleme u vodoopskrbi. Ali ovim radovima to smo spriječili te osigurali bolju vodoopskrbu Stolačke ulice“ – zaključio je Lukša Matušić.

Investicija je bila vrijedna oko 210 tisuća kuna, a Vodovod je realizirao vlastitim sredstvima. U sklopu nje izgrađena je i hidrantska mreža te su napravljeni novi vodoopskrbni priključci, a radovi su iskorišteni i za rekonstrukciju zasunskog okna na spoju s Kamenarskom ulicom.