Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Ulica Nika Kulišića dobila novi vodoopskrbni cjevovod i mrežu odvodnje

06.09.2021 u 11:31

Rekonstrukcijom 85 metara dotrajalog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Nika Kulišića Vodovod Dubrovnik riješio je još jednu kritičnu točnu na području Dubrovnika.

„Stanovnici Ulice Nika Kulišića sada više neće morati trpjeti prekide u opskrbi pitkom vodom jer smo dotrajali polietilenski cjevovod koji je bio sklon kvarovima zamijenili novim i većim cjevovodom od pocinčanog čelika. Tako smo dugoročno osigurali stabilnu opskrbu na ovom području“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

U sklopu ove 220 tisuća kuna vrijedne investicije Vodovod je izgradio i novih četrdesetak metara do sada nepostojećeg dijela mreže javne odvodnje u toj ulici.

„Kako smo i obećali na početku mandata, rješavamo probleme jedan po jedan, ali stalno djelujemo. Tako uz Aglomeraciju koja će značajno unaprijediti sustave i vodoopskrbe i odvodnje na području grada putem velikih projekata, paralelno radimo i na manjim zahvatima kojima rješavamo kritične točke koje nisu obuhvaćene tim mega projektom te gradimo manje dijelove mreže. U ovom slučaju riječ je izgradnji nešto više od 40 metara nove mreže fekalne odvodnje koju ćemo spojiti na sustav javne odvodnje“- pojasnio je Lukša Matušić. Sami radovi trajali su mjesec dana, a u sklopu njih rekonstruirani su i postojeći priključci okolnih stambenih objekata.