Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao 300 metara vodovodne mreže u Ulici bana Jelačića

23.06.2023 u 09:45

Djelatnici Vodovoda Dubrovnik rekonstruirali su 300 metara sekundarnog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici bana Josipa Jelačića. Dotrajalu polietilensku cijev zamijenili su novim cjevovodom od pocinčanog čelika, a radovi su se odvijali u tri faze.

„Riječ je bila o još jednoj kritičnoj točci na našoj mreži koja je sada sanirana. Osim rekonstrukcije ovog cjevovoda, u sklopu ovih radova izvršili smo i dodatno njegovo povezivanje s magistralnim cjevovodom, čime će se omogućiti veće količine vode te osigurati sigurnija i stabilnija vodoopskrba u ovoj ulici“ – izjavio je ovom prigodom predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Radovi su sveukupno trajali 40 dana, a cilj je bio u što je manjoj mjeri moguće ometati život građana.

„Ulica bana Jelačića je nažalost prostorno jako skučena i zbog toga smo projekt podijelili u faze. Cilj je bio završiti radove na najefikasniji mogući način, pa smo zato nakon dovršetka radova na svakoj od pojedinih dionica, istu u najkraćem mogućem roku asfaltirali te vratili u prvobitno stanje, a sve kako bi naši radovi bili što manja smetnja sugrađanima“ – rekao je Matušić te iskoristio priliku da zahvali tamošnjim stanarima na strpljenju tijekom trajanja radova.  

Ukupna vrijednost radova bila je 48 tisuća eura, što je Vodovod financirao iz vlastitih sredstava, a u sklopu ove investicije rekonstruirani su i postojeći priključci.