Korisnički portal

Anastasija Anamarija Marijana

Izbornik

Vodovod uspješno sanirao puknuće magistralnog cjevovoda

12.07.2023 u 15:17

Djelatnici Vodovoda Dubrovnik uspješno su sanirali puknuće magistralnog cjevovoda u Ulici dr. Ante Starčevića te je ponovno uspostavljena uredna opskrba vodom na području cijelog grada.

"Naši djelatnici su odmah došli na teren i krenuli sa sanacijom puknuća već u dva sata ujutro. Prvi prioritet nam je bio zatvoriti opskrbu vodom te učiniti ulice prohodnima, a potom smo krenuli s iskopima i sanacijom samog kvara koja je dovršena nešto prije tri sata popodne" - pojasnio je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić.

Matušić je naglasio i kako su nedavne investicije Vodovoda, poput ugradnje velikog zasuna ispod Villa Palme, bile zaslužne što bez vode tijekom radova nije ostao puno veći dio Dubrovnika.

"Sve investicije koje smo proveli u posljednjih nekoliko godina bile su usmjerene na rekonstrukciju, ali i poboljšanja naše vodoopskrbne mreže. Danas se pokazalo koliko su te investicije bile ključne jer cijelo vrijeme trajanja radova na popravku ovog cjevovoda tek je manji dio naših sugrađana ostao bez opskrbe pitkom vodom" - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda te dodao kako je tijekom poslijepodneva još moguća pojava slabije zamućenosti u nižim dijelovima vodoopskrbne mreže, ali se do večeri očekuje potpuna normalizacija sustava.